Om mig

Borgerlig officiant vid livets olika ceremonier

Marie Sterneborn heter jag och jag är bosatt i Simmenäs, strax utanför Alingsås. Jag har en enskild firma där jag arbetar som borgerlig officiant vid begravningar, namngivningar eller andra ceremonier.

Marie Sterneborn – borgerlig officiant

Vem är jag?

För mig har det alltid varit viktigt att följa mitt hjärta. Jag vet att drömmar krossas inte, de utvecklas. Jag trivs där jag får vara kreativ och skapa. Förutom officiantuppdraget  är jag författare, där kommande bok heter Skrädderskan och på tisdagar arbetar jag som vaktmästare på Almekärrsförskolor i Lerum. Där är det kreativa av mer praktisk karaktär.

Jag trivs med att driva mitt eget, att få vara min egen och att lyssna till andras berättelser. Redan som barn fascinerades jag av livsöden. Jag kunde gå över kyrkogårdar, läsa på gravstenar och förundras vilka liv som människor som funnits före mig har levt.

Under hela mitt liv har jag skrivit, men det tog fart på riktigt, när min brandmans karriär för några år sedan fick ett plötsligt stopp på grund av en ryggskada. Där och då i sjuksängen bestämde jag för att nu skulle det bli en bok. Det blev det, eller i alla fall ett manus. Efter det manuset har det blivit även en barnbok och jag är precis klar med mitt tredje råmanus, Brandkvinnan.

Jag ger mig aldrig, men jag inser när jag måste förändras. Mina motgångar har gett mig en ödmjukhet och en möjlighet att förstå andra människor bättre. De erfarenheterna i kombination med min kärlek till att skriva, gör att jag känner mig trygg i att mina ceremonital kommer att bli fina.